miercuri, 5 decembrie 2012

Actul II

E seară şi conduce în drum spre casă, a avut o zi lungă. Afară a început să adie vântul, ceva imbucurător după un lung şir de zile toride. Deschide uşor geamul şi vântul ii trece prin părul des. O maşina din sens opus îi bagă farurile in ochi, simte un junghi în partea din spate a capului şi îşi aduce aminte de migrenele care le-a moştenit de la maică-sa. Un scurt moment in care mintea ii sare altundeva căci toata ziua s-a gândit la ea.
…..
Cu doua zile in urmă fusese la o degustare de vin in centrul orasului. Era, vezi Doamne, toată spuma Timişorii strânsă acolo: avocaţi, dermatoloage, specialiste in meserii greu de pronunţat, consilieri şi alte cele. Diminuându-şi introvertirea cu cele cateva pahare degustate, o sunase şi îi spusese ce simţea pentru ea. Iar ea l-a ascultat, fără întrerupere, până ce a terminat. După care i-a spus ca se duce să fumeze o ţigară, căci simte nevoia. Şi dusă a fost. Iar de atunci, nu şi-au mai vorbit.
…. 
Ajuns acasă, îşi sărută soţia şi se duce la culcare.

2 comentarii:

  1. Original text!
    Cat despre piesa celor de la Led Zeppelin, aceasta ma rupe de acest timp si de acest spatiu si ma poarta way back in time and space; in Timisoara studentiei mele...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere. Iar despre piesa, asa e, duce si aduce - prezentul si trecutul.

      Ștergere